Arta murală sau pictura pe perete le oferă artiștilor plastici contemporani o varietate de tehnici care pot fi aplicate în operele lor . Fiecare pictură murală trebuie să se încadreze și să favorizeze un spațiu interior sau exterior, să-l infrumusețeze și să capete valoare, să-i dea o altă dimensiune.
Daniel Valeriu Neculai și Georgiana Ghidersa folosesc tehnici revoluționare pentru a crea picturi murale uimitoare! Fresca, mortarele colorate sau tencuielile decorative dau textură și profunzime, transformând orice spațiu într-o poveste vizuală. Interior sau exterior, fiecare perete devine o capodoperă plină de emoție! Redefinește-ți spațiul cu arta noastră
Pictura murală din cadrul Expoziției Reptiland București, se integrează și se completează perfect cu atmosfera spațiului dedicat copiilor, unde pot viziona reptile și plante exotice în terarii de mari dimensiuni. Efectele luminoase pun în evidență detaliile picturii U.V., întreg ansamblul devenind o scenă captivantă pentru copii. Pictura murală face ca fiecare zonă a spațiului să transmită o poveste din universul Reptiland. Pictura pe perete crează iluzia unei jungle nesfârșite, unde natura și arta se contopesc.
Pictură murală cu culori fluorescente pentru efect Neon sau U.V. pe tavan, în camera copiilor Triplu efect vizual- pictura se vede diferit în toate aceste momente: lumina zilei, neon și întuneric. Prin intermediul tehnicii LightArt-ului artiștii plastici au creat un efect vizual luminos în această poveste cosmică, educativă pentru copii. Acest efect îi captivează pe cei mici.
Pictura pe perete, este o sursă de inspirație, menită să aducă zâmbetele copiilor și să transforme vizita la clinică într-o experiență plăcută și relaxantă. În cadrul Clinicilor Ardeleanu din Giurgiu și Călărași putem privi spectaculoase povești pe pereți, dedicate copiilor.
Prin intermediul culorilor și diverselor tehnici de artă murală, pictorii crează o poveste bazată pe imagini care reflectă totodată puritatea copilăriei. Privilegiul picturii murale, bazată pe imaginația și cunoștințele copiilor, este că primirea informației printr-o serie de imagini pictate este mult mai rapidă, astfel se utilizează un tipar de învățare vizual. De aceea, arta îi va încuraja pe copii să creeze, să se joace, să râdă, să socializeze și să învețe, exact ceea ce își doresc copiii să facă pentru a fi fericiti.
Spațiile în care își petrec cel mai mult copiii timpul, în camera lor, grădiniță, after-school, loc de joacă, școală, trebuie să le stimuleze copiilor inspirația, curiozitatea, cunoașterea. Arta are o deosebită importanță în formarea copiilor. Fiecare perete este o carte deschisă pentru copii, oferind o paletă de culori vibrante și personaje jucause care promovează jocul și cunoașterea.
*Artă Reciclabilă prin Asamblare:* - Artiștii au creat o operă inedită prin asamblarea mai multor jucării și plusuri, folosind arta reciclabilă pentru a sublinia importanța sustenabilității. *Panou pentru Fotografii din Artă Reciclabilă:* - Un panou inovator pentru copii, unde își pot face fotografii, realizat de către artiști tot prin intermediul artei reciclabile, oferă un cadru perfect pentru a marca acest moment petrecut în cadrul Muzeului Copiilor. *Căsuțe Pictate și Decorate:* - Patru căsuțe pictate și decorate devin spații pentru diverse activități, provocând imaginația copiilor într-un mod distractiv și educativ. *Piese Lego și Personaje Pictate:* - Piese Lego și personaje pictate aduc o dimensiune nouă, transformând jocurile obișnuite în experiențe artistice și captivante.
Artiștii au creat scene uimitoare care aduc la viață dinozauri de toate tipurile – acvatici, tereștri și aerieni – precum și activitățile oamenilor preistorici. Pictura pe perete ilustrează diverse specii marine și dinozauri într-un peisaj captivant, inspirat din lumea naturală. Elementele neon, integrate cu măiestrie, creează o atmosferă magică și fascinantă pentru cei mici. Artiștii au adaptat informațiile educative din enciclopedii pentru copii, reușind să creeze o expoziție accesibilă, plină de învățăminte și culoare.
În inima Hotelului Alpin din Poiana Brașov, în anul 2022 la locul de joacă s-a creat o călătorie captivantă prin pictura murală creativă. Realizată de artiștii plastici Daniel Valeriu Neculai și Georgiana Ghidersa, această lucrare impresionantă îmbină frumusețea estetică cu elementele educative. -tehnici de efect pe care le-au utilizat artistii plastici: poleirea unor elemente cu foita de aur, cupru, argint sau diverse culori ( verde, roz, violet, albastru - Piese de iluminat, mobilier și accesorii diverse au fost ingenios integrate în pictură, transformându-se în obiecte sau personaje, contribuind la atmosfera de basm și poveste.
Privilegiul picturii murale, bazată pe imaginația și cunoștințele copiilor, este că primirea informației printr-o serie de imagini pictate este mult mai rapidă, astfel se utilizează un tipar de învățare vizual. De aceea, arta îi va încuraja pe copii să creeze, să se joace, să râdă, să socializeze și să învețe, exact ceea ce își doresc copiii să facă pentru a fi fericiti. Picturile murale pentru copii sunt realizate cu materiale de înaltă calitate pentru o rezistență cât mai mare în timp. Culorile sunt pe bază de apă iar materialele utilizate nu sunt toxice Prin intermediul noilor tehnici și tehnologii, mobilierul sau alte piese pot fi pictate și integrate în conceptul proiectului de pictură murală.
Prin tehnica Trompe-l’oeil se creează o imagine de ansamblu spectaculoasă. Orice spațiu interior sau exterior pare mai mare prin iluzia de adâncime.Termenul franțuzesc Trompe-l’oeil ( iluzie optică), se referă la tehnica de a picta o imagine pe o suprafață bidimensională (peretele) într-o manieră realistă încât să pară tridimensională.